Branches

Producten

Certificering

Downloads

Contact

Kaeser ASD-serie SFC

Kaeser ASD-serie SFC

Schroefcompressor ASD-serie SFC met synchrone reluctantiemotor

Nieuwe generatie Kaeser compressoren

Milieuvriendelijk en innovatief

De frequentiegeregelde ASD-compressorserie is de eerste serie van middelgrote schroef-compressoren die met de innovatieve synchrone reluctantiemotor wordt geleverd, die aanzienlijk minder verliezen vertoont dan asynchrone motoren.

Innovatief aandrijfsyteem voor een duurzame toekomst

De KAESER-schroefcompressoren uit de ASD-serie blinken uit met een debiet van  3,15 tot 5,5 m³/min dankzij SIGMA PROFIEL, en met innovatieve aandrijvingsconcepten met een grote capaciteit en betrouwbaarheid bij een gelijktijdig geringe energie- en plaatsbehoefte. De nieuwe toerentalgeregelde schroefcompressor van de succesvolle ASD-serie blinkt uit met zijn innovatieve aandrijvingstechnologie. De aandrijving is op zich misschien niet nieuw, maar het gebruik ervan in schroefcompressoren wel. In combinatie met de door onze systeempartner Siemens ontwikkelde totaaloplossing biedt het één enorm voordeel: een rendementsverbetering van tot wel 10% in het deellastbereik in vergelijking met conventionele asynchrone motoren.

Geregelde aandrijfoplossing met hoog systeemrendement

Met de toerentalgeregelde variant (SFC) uit de ASD-serie maakt KAESER het haar klanten wereldwijd mogelijk om een minimaal energieverbruik en minimale bedrijfskosten te realiseren. Moderne persluchtstations zijn namelijk modulair: continu werkende compressorsystemen met IE3- en IE4-motoren zorgen daarbij voor de basisvoorziening en extra compressoren voor piekbelastingen dekken de hogere persluchtbehoefte flexibel af. De ASD-schroefcompressor van KAESER met synchrone reluctantieaandrijving voldoet aan de criteria voor een topclassificatie met IES2 en legt de lat op het vlak van energie-efficiëntie en rendement weer heel wat hoger.

Kosten besparing

De nieuwe technologie brengt ook aanzienlijke kostenbesparingen met zich mee. Met bijvoorbeeld 6.000 bedrijfsuren en een prijs van 10 cent per kilowattuur zijn energiebesparingen van gemiddeld 450 euro per jaar mogelijk. 

Het beste van synchroon- en asynchroonmotoren

Deze nieuwe, innovatie serie standaardmotoren combineert de voordelen van asynchroon- en synchroonmotoren in één aandrijving. In de rotor worden geen aluminium, koper of dure zeldzame magneten gebruikt, maar worden elektroplaten met een speciaal profiel aan elkaar gekoppeld, wat de aandrijving robuust en onderhoudsvriendelijk maakt. De regeleigenschappen zijn echter vergelijkbaar met die van synchroonmotoren: reluctantiemotoren beschikken door de specifieke constructie van de loper namelijk over een hoge dynamiek en de rotor zelf wordt niet warmer door stroom. Dit leidt tot een aanzienlijk verminderde lagertemperatuur, wat dan weer positieve gevolgen heeft voor de levensduur en efficiëntie.

KS Perslucht heeft de Kaeser ASD 50 T SFC / 13 bar standaard op voorraad